Sällskapet De Gamlas Vänner

Härnösand

Koltrastens aktiviteter 2021

Koltrasten 2021

Verksamhetsåret inleddes i slutet av februari med en träff med enhetschefen på Koltrasten, Frida Norberg. Vi planerade då i stora drag för samarbetet under det kommande året. Vi tog bl. a upp några nya aktiviteter utomhus. På Alla hjärtans dag, 2021-02-14, bjöd DGV på rosa Prinsesstårta. I samband med det köpte vi även ett antal korsords- och pysseltidningar.

2021-03-17 ordnades Friluftsdag på Koltrasten. Korvgrillning, varm choklad och lite solsken. DGV bidrog med musikunderhållning med Jarmo Nykyri.

Till påsk köpte vi in en del påskpynt och – godis. Efter förslag från personalen köpte vi in små ägg så att man kunde aktivera sig med att ha ägg-jakt på avdelningarna.

Till Valborgsmässoafton bjöd DGV på bubbel, cider och jordgubbar. Under maj var det musikunderhållning utomhus med Chris O´berg vid två tillfällen som DGV anordnat. Eftersom det var utomhuskonserter så sken solen!

2021-06-02 var det Vårmarknad på Koltrasten. Personalen hade gjort i ordning bord på parkeringen för servering av våfflor och popcorn, förevisning av olika husdjur, servering av dryck med tilltugg av olika slag, både svenska och utländska. DGV ställde upp med ”knallar” som bemannade marknadsstånden, gräddade våfflor, ansvarade för tävlingar och lotterier inkl. vinster till chokladlotteriet. Och givetvis var det tur med vädret!

2021-07-30 bjöd DGV på smörgåstårta till lunch. På eftermiddagen hade vi engagerat Klas Norberg för musikunderhållning i solskenet på innergården. Det var en höjdardag!

I slutet av augusti var det dags för surströmmingsskiva. DGV köpte in alla nödvändiga ingredienser och tillbehör, inklusive nubbar till dem som önskade, och levererade till Koltrastens entré. Som vanligt under pandemin hade sedan respektive avdelning fest var för sig. Vi kunde efteråt se på Facebook att både fiskarna och det övriga uppskattades!

2021-10-22 kom Jarmo Nykyri till Koltrasten och hade en uppskattad musikunderhållning när han gick runt mellan avdelningarna och sjöng och hade trevligt småprat med de boende.

2021-12-13 började evenemanget på Koltrasten kl. 13 med uppträdande utomhus av Lucia med tärnor och stjärngossar från Kapellsbergs musikskola. Vi från DGV hade engagerat dem. Lite kyligt kändes det men alla var fullt påpälsade framför huvudentrén och sången var vacker och mycket stämningsfull. Efter Lucias besök var det Julmarknad på Parkeringen. Personalen hade ordnat med flertalet bord, varmkorv med bröd, kaffe och pepparkakor. DGV bidrog med glögg och ost. Julrenen Klaas (=häst) var på besök och blev omklappad. DGV:s marknadsknallar skötte servering, Julklappslotteri med vinster mm. Pga. olika anledningar var huvudmannagruppen decimerad denna dag men förstärkning hade tillkommit från andra huvudmän – fint att man kan hjälpas åt! Alla boende fick också en Julstrut med karameller. Trevligt att även några anhöriga till de boende var på besök.

Inför Julen köpte vi en del julpynt, bl. a små kaminer med fingerad brasa till de avdelningar som inte redan hade en sådan. Vi har fått spontan feed-back från personal att dessa är uppskattade av de boende och att det upplevts lugnande att vila ögonen på ”brasan”. Alla boende brukar få en julklapp från DGV, en mindre chokladask. Vi brukar efterfråga hur många boende som inte har några anhöriga eller av annan anledning inte förväntas få några paket. I år sände Tomten ett hårt och ett mjukt paket till dem, myssockar och dusch set.

Till nyårsfirandet köpte vi bubbel och cider, små ostar, jordgubbar och annat tilltugg. Blev fina bjudningar tillsammans med de godsaker som personalen gjorde i ordning och som vi kunnat se på bilderna på Facebook.