Sällskapet De Gamlas Vänner

Härnösand

Smakfull pizzakväll på Artillerigatan!

Pizzafest på Artillerigatan!

Når vi tre huvudmän från DGV, Eva Eriksson, Tarja Lindholm samt Lennart Moberg, strax efter årsskiftet tillsammans med berörda enhetschefer och deras aktivitetsansvariga medarbetare, planerade in en Pizzakväll på Artillerigatan för genomförande en fredagskväll i månadsskiftet februari/mars hade vi inte Lasse Holms  välkända låt ”Canneloni Macaroni” i huvudet men det har vi all anledning att ändra på – nu…

Låt oss förklara….

Enhetscheferna vid Demensenhetens två avdelningar resp. Korttidsenhetens två dito åtog sig vid vår planeringsträff att återkomma med uppgift om vilka pizzor berörda boende föredrog. Och Ni anar inte vilken otrolig mångfald av olika sorters pizzor som numera återfinns och av vilka pizzakvällens gäster – de boende på Artillerigatans äldreboende – föredrog att avnjuta!

Omnämnas kan här ”Bussola”, ”Capricciosa”, ”Kebabpizza”, ”Kycklingkebabpizza”, ”Quatro Stagioni”, ”Vesuvio” och många, många fler! Totalt 24 olika sorters pizzor levererades till äldreboendet Artillerigatan som tillsammans med pizzasallad och cider  intogs vid vackert dukade bord med för kvällen,  färgglada servetter och tända ljus!

Avslutningsvis känns det som ett stort privilegium att på detta sätt få medverka till att ”sätta guldkant på tillvaron” för våra vänner .- i detta fallet – de boende på Artillerigatans äldreboende.

Text: Lennart Moberg.

Foto: Razia Naoros.