Sällskapet De Gamlas Vänner

Härnösand

Hög stämning på Älandsgården!

Här äts det surströmming!

Lördagen den 19 augusti, avnjöts – i strålande solsken – årets surströmming  på Älandsgården.

I likhet med tidigare år avnjöts ”läckerheterna” avdelningsvis ute på resp avdelnings uteplats. Varje avdelning ”bidrog” med potatis (kokt!), hackad rödlök samt hackade tomater emedan vi från De Gamlas Vänner bidrog med resten dvs. stark, lagrad ost, extrasaltat smör, gott sprött tunnbröd, gräddfil, cider, lättöl, vatten samt därtill – ”nubbe” till de som ville avnjuta denna dryck!

Vidare bjöds på matjessill till de som valde att ”stå över” läckerheterna i form av surströmming!

I god tid innan ”evenemanget” startade upp dukade- och pyntade vi från De Gamlas Vänner borden så att allt var ”klappat och klart” när gästerna anlände från kl. 12.30. Då började också våra inbjudna musiker – Jarmo Nykyri och Chris Oberg – att ”spela upp!”

Vädret var som nämnts ”på vår sida” – soligt och varmt – varför det var riktigt njutbart att avnjuta surströmmingen med ”tillbehör” utomhus. Skuggan var t o m i vissa fall nödvändig att tillvarata!!

Vad gäller den framförda sången och musiken kan omnämnas att stämningen kom på topp då bl a ”Pärleporten” resp. ”Gamle Svarten” framfördes! Och notera! Många av de boende på Älandsgården sjöng med och visade stor uppskattning utifrån valet av sånger!

Apropå uppskattning så hade medarbetarna som jobbade på Älandsgården just denna lördag bakat en helt underbart god, mjuk kaka som avnjöts till kaffet! Stort tack till berörda medarbetare!

Avslutningsvis vill vi fyra från De Gamlas Vänner, tacka de boende på Älandsgården- jämte enhetschefen Britt-Marie Söderqvist med medarbetare för att vi fick möjligheten att genomföra ”Årets surströmmingsskiva!” Varmt tack! 

 

Birgitta Arnqvist  Lennart Moberg  Jan-Ola Nordin  Lena Nordin