Sällskapet De Gamlas Vänner

Härnösand

Högtidligt Musikcafé på Älandsgården.

Agnes och en av hennes besökande vänner.

Vid söndagens Musikcafé hade vi i DGV:s ”huvudmannagrupp” på Älandsgården – Birgitta Arnström, Jan-Ola Nordin, Lena Nordin och Lennart Moberg – förmånen- och glädjen att dels, få bjuda på sång- och musikunderhållning genom medverkan av ”Stigsjö spelglädje” och dels, kaffe och ”smarrig” jordgubbstårta!

Men ”håll i Er!” Vi hade därtill den stora glädjen- och inte minst äran att få besök av Agnes som under morgondagen uppnår den aktningsvärda åldern av hela 112 år!

Så självfallet inleddes därför Musikcaféet med en gemensam hyllningssång till Agnes men vi hade inledningsvis ett problem! Detta eftersom den traditionella hyllningssången ju enbart ”når upp” till 100 år i textraden ….”ja, visst skall Du leva uti hundrade år”….

Men dagens musikanter fann snabbt på råd varvid vi alla snart kunde stämma in i hyllningssången ”Ha den äran idag” åtföljt av ett ”rungande”, fyrfaldigt leve och ljudliga applåder!

Efter att vi högtidligt hyllat vår jubilar ”avnjöts” ett ”knippe” Evert Taube visor, välkända andliga sånger som ”Ovan där” resp. ”Pärleporten” resp. medryckande Lasse Dahlqvist låtar samt därtill, ett antal finstämda musikstycken varav ”Konvaljens avsked!” av applåderna att döma, framstod som särskilt uppskattat.

Och apropå uppskattat! Kaffet och därtill, de smarriga jordgubbstårtorna uppskattades verkligen och ”gick åt som smör i solsken!”

Nästa Musikcafé på Älandsgården genomförs söndag 26 maj kl.14.00 på självaste Mors dag!

Text: Lennart Moberg.
Foto: Jan-Ola Nordin.